„Има такъв народ“ приема програмата, изработена от ПП, БСП и ДБ, като база за съставяне на правителство. Предложени са промени в Закона за личната помощ, подвижната медицинска помощ и Закона за радиото и телевизията.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след срещата с ИТН, допълвайки, че днес са по-обнадеждени.

Тя добави, че от ИТН ще приемат промените в КПКОНПИ, но са поискали време, за да обмислят дали да подкрепят Бойко Рашков за председател на Антикорупционната комисия.

От „Има такъв народ“ определиха разговора за конструктивен. Партията ще внесе свои предложения между първо и второ четене, касаещи КПКОНПИ.

По време на брифинг Ива Митева посочи, че нямат конкретни възражения срещу Бойко Рашков, но не е добре да се поставят имена преди да е започнала процедурата и да са определени правилата.

На втория етап от преговорите БСП ще се обсъди с другите три формации структура и състав на бъдещо правителство.

„Нашата трудна задача като мандатоносител е да са опитаме да намерим общото съгласие. Първите стъпки са добри по програмата. Ако се стигне до разногласие по персоналния състав, ще търсим разговори, ще даваме аргументи, ще убеждаваме. Ако не успеем, отиваме на избори“, посочи Корнелия Нинова.

Дали от „Има такъв народ“ ще подкрепят състав на правителство с Асен Василев и Кирил Петков, Тошко Йорданов коментира: "Има имена, които са приемливи, има имена, които няма да са приемливи“.