„Посещението на Румен Радев в Брюксел ще запомня с искането на нашия президент санкциите към Русия да бъдат отменени. Изглеждаше ми като посланик на Русия”, заяви бившият военен министър Николай Ненчев в предаването „Лице в лице”.

Той добави, че е твърде рано да се правят оценки за принадлежността на Радев, а високият процент на одобрение се дължи на това, че е нов президент.

„Вчера като чествахме жертвите на комунистическия режим нито той, нито някой от администрацията на президента не се появи, което е много лош знак”, смята Ненчев.

По повод годишнината от първите присъди на т.нар. Народен съд, Ненчев каза, че политическата класа има вина за това, че не се говори по темата. „Това е национална черта, ние не почитаме само и единствено тези жертви, ние трябва да почетем историята и техните усилия. Те направиха толкова много”, категоричен е Ненчев.

Писмото до Гроздан, Радан и Христо

„Изпратих това писмо вчера и неслучайно го написах вчера в деня в памет на жертвите на комунизма с надежда, че ще бъде разбрано”, обясни Ненчев за писмото, изпратено от него до Гроздан Караджов, Радан Кънев и Христо Иванов.

Бившият военен министър се надява, че партиите в дясното пространство ще се вразумят и ще се явят заедно на изборите. „За пореден път обричаме българската демократична кауза на провал. Трябва да погледнем истината в очите и да видим, че страната ни е изправена пред тежък избор”, смята Ненчев.

Той добави, че с Гроздан Караджов вече се е чул по телефона, за да обсъдят писмото, както и с Христо Иванов.

„Надеждата ми е да се явим като единен блок. Ако не – искам да разбера какво ни разделя”, допълни Ненчев.