Бившият военен министър Николай Ненчев заяви, че ревизията във военното министерство от служебния кабинет изглежда като предизборен ход в полза на някого. В предаването „Тази сутрин” по bTV той коментира факта, че прокуратурата ще проверява над 100 обществени поръчки, направени в министерството по време на мандата му. 

"Аз съм политически лидер и след два дни ще бъда вероятно кандидат за народен представител. Тази атака идва точно от министъра на отбраната, който на всичко   отгоре е отговорен за честни и прозрачни избори, няма как това да не ме безпокои”, отбеляза Ненчев.

„Не знам как този одитен доклад е изготвен за толкова кратък срок”, каза бившият министър, като уточни, че не е уведомен и не разполага с него.

По думите му ударът идва от управляващите в  момента и е твърде вероятно да е от президента, който сформира служебния кабинет.

„Атакуват се всички поръчки, тоест всички хора, които са били ангажирани с тях в министерството, а тези хора продължават да работят там, някои от тях са повишени”, изтъкна Ненчев.

„Зам.-министърът ми, който отговаряше за обществените поръчки, е единствената, която остана в политическия кабинет на служебния министър”, отбеляза той.  

„Никога не съм оказвал натиск върху служителите, които се занимават с обществени поръчки”, категоричен беше бившият министър.

Той изтъкна също, че е силно обезпокоен от политическата чистка, която се извършва в министерството. По думите му уволнените не са малко. 

Николай Ненчев заяви, че очаква нови предсрочни парламентарни избори след тези през март. Той заяви, че най-вероятно Светльо Витков ще води една от софийските листи на Реформаторите.