Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов и настоящия следовател Бисерка Стоянова са били привикани в ГД „Национална полиция“ на разпит днес, научи bTV.

Кокинов потвърди, че е дал показания, но категорично отказа да коментира повече. Найденов към момента не може да бъде открит.

В рамките на работата по конкретен сигнал, в ГДНП се извършва проверка и в хода ѝ бивши магистрати и действащ служител на НСлС, в качеството му на гражданин, са били поканени в главната дирекция, за да дадат писмени сведения, съобщиха от „Национална полиция“.

По информация на bTV става дума за проверка по сигнал, който е получен от служебния външен министър. Преди седмици Бойко Рашков коментира, че има бизнесмен, заплашван от бившия премиер с думите: „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“.

В последствие Бойко Борисов заяви за този случай, че не е „канибал“.

Бойко Найденов беше и.д. главен прокурор, зам.-главен прокурор, началник на следствието и градски прокурор до ноември 2013 г.

Николай Кокинов беше дългогодишен главен прокурор на София, но беше уволнен от Висшия съдебен съвет след публикуването на скандален запис с участието на него, агроминистърът от кабинета „Борисов 1“ Мирослав Найденов и самият Бойко Борисов.

От аудиото стана ясно, че тогавашният министър-председател е получил от магистрата резултатите от прокурорски проверки, преди те да са обявени от прокуратурата.

Понастоящем и Найденов, и Кокинов работят като адвокати.