„Върнаха с пълна сила службите и прокуратурата като бухалки. Компроматите с тайни записи, пуделите и другите ченгеджийски номера“.

Това каза в парламента бившият премиер Николай Денков от „Продължаваме промяната“ за изтеклите записи от разговори на лидери на ПП.

Той прочете от трибуната на парламента декларация от името на партията.

„Само прикриват вместо да разследват други случаи като „Нотариуса“, „Осемте джуджета“, „Турски поток“, „Боташ“ и всички гейтове от близкото и по-далечното минало“, допълни Денков.

Според Денков действията на служебния кабинет, които изглеждат хаотични на пръв поглед, са добре позната тактика от управлението на ГЕРБ и ДПС.

„Всъщност виждаме една позната от близкото минало картина, която показва какво ни чака, всички нас, ако ГЕРБ и ДПС отново получат властта и ни върнат към познатата стабилност на постната пица с бухалките“, заяви още служебният премиер. 

По думите му чертите на този модел са заплати и пенсии под линията на бедност, рекет върху бизнеса и натиск с компромати.

„И това е само началото – показано нагледно от тази демоверсия на планирания от тях кабинет на ГЕРБ и ДПС с премиер Борисов (Бойко Борисов, бивш премиер)“, каза още Николай Денков.

По думите му чертите на този модел са заплати и пенсии под линията на бедност, рекет върху бизнеса и натиск с компромати.

Аудио файл с гласовете на Асен ВасилевКирил ПетковЛена Бориславова и Николай Денков беше публикуван вчера в късния следобед от сайта „Афера“. Сайтът информира, че става дума за партийна среща по време на парламентарни избори през 2023 г.

По-късно вечерта вчера от „Продължаваме промяната“ потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук.

„Пускаме ви запис, от който ще разберете, че на изборите през 2023 не успявахме да съберем пари, за да си финансираме кампанията. Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват“, написаха от ПП.