„Нещата са чудовищни, тези хора са обраснали с кешове, пудели“. Така лидерът на ДПС Делян Пеевски коментира в кулоарите на парламента изтеклите записи от разговори между лидерите на „Продължаваме промяната“.

В записите са чува как Асен Василев казва, че Пеевски има амбиции за премиерския пост.

Асен Василев лично ме е молил да го подкрепим да бъде вицепремиер, той мечтаеше за това да не е просто министър, за да може да управлява ефективно. Според неговите думи и неговата съкровена мечта бе да стане премиер след Мария Габриел, на следващата ротация да бъде махнат Денков (бившият премиер Николай Денков) и той да бъде премиер“, каза по повод това твърдение председателят на ДПС.

Пеевски спомена и разговор с Христо Иванов, председател на „Да, България“: "Накрая да ви разкажа нещо, зад което стоя и г-н Цонев е свидетел, Христо Иванов каза –  „Аз искам да бъда президент, имам нужда от подкрепата на ДПС, важно е да ликвидирам ПП и да бъда единствен лидер на дясното, след това да мога да стана президент, предлагам, г-н Пеевски, вие да бъдете премиер".

Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов, допълни Пеевски.

Аудио файл с гласовете на Асен ВасилевКирил ПетковЛена Бориславова и Николай Денков беше публикуван вчера в късния следобед от сайта „Афера“. Сайтът информира, че става дума за партийна среща по време на парламентарни избори през 2023 г.

По-късно вечерта вчера от „Продължаваме промяната“ потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук.

„Пускаме ви запис, от който ще разберете, че на изборите през 2023 не успявахме да съберем пари, за да си финансираме кампанията. Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват“, написаха от ПП.