„Това ли е най-доброто, което ГЕРБ може да предложи на България днес? Това не е правителство от типа „завръщане в миналото“, това е правителство от типа „забравете за бъдещето“, каза Николай Денков от ПП-ДБ от парламентарната трибуна.

По думите му се предлага правителство на ГЕРБ, но с няколко министри на Делян Пеевски. „Наистина ли ни предлагат отново същите министри със същите схеми, които предизвикаха протестите през 2020-2021 г.? Както и министри от 2013 г., когато Пламен Горанов се запали и загина в протест срещу правителството на Борисов? Това ли е най-доброто?“, попита Денков.

Той припомни и работата на кабинета на ПП-ДБ през последните 3 години.

„Само ние от ПП-ДБ успяхме да сформираме редовни правителства в последните 3 г., правителства, които осигуриха по високи доходи на хората, икономическа среда за инвестиции, политическа подкрепа за редица заседнали закони, добави Денков. За първи път в историята на България Световната банка ни постави в най-горната група на страните с високи доходи. И двете ни правителства бяха подкрепени в НС след трудни преговори. И двете правителства бяха успешни въпреки COVID, енергийната криза и войната в Украйна“, посочи Денков.

Докато той излагаше тезите си, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна пленарната зала.

„Изборните резултати ни поставят в ролята на силна проевропейска опозиция. Ще се борим за България със средствата, които имаме“, каза Денков.