Бизнесменът Николай Банев се оплака от бездействие на властите, чадър над бандитите и написани стотици жалби, върху които не е направено нищо. Преди ден в гаража на участвалия в кандидатпрезидентската надпревара Банев беше извършен палеж и изгоряха седем луксозни возила.

Това е поредно посегателство върху негова собственост, а по думите му тормозът върху семейството му продължава вече две години и половина.

Той заяви, че не дължи пари на никого. „Многократно сме били рекетирани и основно се обаждат на Евгения (съпругата му – бел.ред.) и мои служителки. Тя беше заплашвана, а след това заплахата се реализираше, каза той. В жалбите си той е описвал рекета.

Банев се оплака от „чадър” върху бандитите и по думите му "този, който го разпъваше вече е в оставка и дано не се върне на власт".  Бизнесменът добави, че знае които са извършителите, но не бива да ги назове, тъй като се оказва, че могат да го съдят за клевета.

По повод последния палеж Банев разкри детайлите, че системата за охрана е била заглушена с устройство, което може да се купи свободно. По думите му нападателите имат информатори и са знаели, че в гаража е и скъпия „Майбах”, чиято застраховка изтекла три часа преди инцидента.

Повече от разказа му вижте във видеото: