Специализираният съд реши да остави в ареста Николай Банев, тъй като все още е налице опасност от укриване и извършване на нови престъпни деяния, предвид тежестта на извършените престъпления от подсъдимия.

Делото е в начална фаза и според съда съществува опасност от повлияване на свидетелите, ако Банев е на свобода. Процесът е по обвинения в пране на пари, данъчни престъпления и организирана престъпна група.

Съдът подчерта, че той е намерил начин и да вкара мобилен телефон в ареста, което е в разрез със закона. На база на всичко това съдът постанови, че към момента няма налични причини за изменение на мярката на неотклонение "Задържане под стража", предаде "Фокус". 

Снимка: БГНЕС

По-рано през деня адвокатите на подсъдимия поискаха да бъде преразгледана мярката му за неотклонение „Задържане под стража“. 

Като причина те посочиха невъзможността на подсъдимия да се грижи за жена си – Евгения Банева, за която стана ясно, че се лекува от онкологично заболяване, както и за децата си. Защитата му е на мнение, че евентуален домашен арест не би възпрепятствал по никакъв начин хода на делото.