Засега няма кандидати за директор на Фонда за лечение на деца в чужбина (ФЛДЧ), овакантен след оставката на д-р Ива Станкова. Здравният министър Таня Андреева определи липсата на желаещи да заемат поста като нещо „много тъжно”.

Станкова ще изпълнява пълномощията си до 7 април. "Никой не иска да се заеме с тази отговорност. Това не е за първи път. Във фонда има вълнения от много години насам, не само при един директор", припомни Таня Андреева. Тя отрече името на доц. Владимир Пилосов, който е част от Обществения съвет към Фонда, да е спрягано за директор.

Не са приети новите правила за работа на Фонда. Вече цял месец работната група и Общественият съвет към Фонда не могат да излязат с общо решение. Андреева обясни, че им е дала срок до следващата седмица.

До 72 дни е продължавало обсъждането на заявления, внесени в обществения съвет на Център "Фонд за лечение на деца", вместо регламентираните 45 дни, каза по-късно днес министърът на здравеопазването по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.

Тя цитира данни от извършен вътрешен одит на фонда, който е обхванал периодите, в които директори на фонда са били Павел Александров и Ива Станкова.