Делегатите на третия редовен конгрес на НФСБ единодушно преизбраха Валери Симеонов за председател на политическата партия. 147 делегати гласуваха „за“, „против“ и „въздържали“ нямаше, съобщиха от пресцентъра на партията.

При закрити врата Валери Симеонов остана начело на партията си за следващите 4 години. Независимо от критиките по места, лидерът на Националния фронт за спасение на България, беше преизбран единодушно.

Валери Симеонов обясни информационното затъмнение с военни термини:

„Една добра и стегната армия трябва да подготви в тайна своите бъдещи ходове, за да постигне победа”.

Той отрече и наличието на вътрешно-партийно напрежение.

Делегатите на конгреса се притесняваха да говорят пред камерата ни.

Заради промяна в устава следващият конгрес ще се проведе не след 3, а след 4 години.

Ръководството на НФСБ запази състава си, след като делегатите единодушно преизбраха Данчо Хаджиев и народните представители Валентин Касабов и Борис Ячев за заместник-председатели на политическата сила.

Конгресът утвърди състава на национален политически съвет, в който, освен влизащите по право регионални и областни координатори, влязоха Петьо Георгиев, регионалният координатор за Пловдив Костадин Гаров, синът на Николай Хайтов – Александър, Петко Събев и областният управител на Стара Загора Гергана Михова.

За председател на националната контролна комисия също бе преизбран народният представител Христиан Митев.

Конгресът направи промени в Устава, сред които създаване на младежка структура на НФСБ, с оглед на увеличаване броя на младите хора в политическата сила.

Сред промените бе въвеждане на длъжността национален координатор, както и промяна на мандатността на конгреса от 3 на 4 години.