Необичайно топлото време по Черноморието превърна прясната риба в деликатес. За да компенсират липсата ѝ, търговци внасят паламуд от Турция.

Цената му средно е 18 лева за килограм. Има и български, но не е пресен. 

„Разбира се по това, че е червен. Ако е тъмен – минало е време“, каза Алекси Стоев, който продава риба.

На рибната борса в Бургас килограм прясно уловен лефер се продава за 35 лева. Разнообразие от риба има, а цената се определя от улова.

„Качествената риба е скъпа! Имаме и лефер на 20 лева, но той е замразен. Може да е малко по-скъпо, но си струва нашата риба, тя няма аналог просто по вкус“, обясни Татяна Коева, продавач.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement