Министърът в оставка Нено Димов пристигна в следствието, за да му бъде повдигнато обвинение и за да бъде разпитан. Той остава в ареста за 72 часа, а мотивът на прокуратурата е, че може да повлияе на разследването.

Показания при вчерашната акция дава и кметът на Перник.

„Аз сигнализирах прокуратурата за това как се управлява ВиК дружеството и как се стопанисва язовир „Студена“. Съвсем нормално е да изпълня и гражданския си дълг да отида и да бъде свидетел в Специализираната прокуратура“, каза Станислав Владимиров.
Разпитани са и вече бившите шефове на ВиК дружеството инж. Иван Витанов и на Областната администрация Ирена Соколова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Аз, което знам, е че са си направили проверка на документацията и каквото са изискали, нашата областна администрация им го е предоставила. Областната управителка Ирена Соколова направи всичко възможно. На 5 септември е направила междуведомствена комисия. Направени са протоколи и оценки и са изпратени в Министерството на околната среда и водите“, обясни зам.-областният управител на Перник Иво Иванов.

Снимка: btvnovinite.bg

На въпроси на bTV Иван Витанов заяви, че не е допуснал грешки като управител на ВиК дружеството, а кой трябва да поеме отговорността ще реши съдът. Той отказа интервюто му да бъде излъчено. От днес ВиК Перник има нов управител, който бе избран единодушно.

Борислав Иванов е работил във ВиК-Перник пет години. През три от тях е бил ръководител на пречиствателна станция "Студена".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!