"Шефът на АПИ тук ли е? Защо ми правите тези номера?“, попита премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет.

Повод за гнева му станаха вчерашните протести на жители на Нови Искър, които трябва да плащат винетка, за да преминават по Околовръстния път на София.

"Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас?", обърна се премиерът към шефа на АПИ Георги Терзийски.

"Как може да изкарвате хората на улицата за някаква абсолютна глупост? Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя, или от съседните места винетки? На изборите за София те гласуват ли за кмет на София? Репетирате дали ще ви оправя още днес, или какво? Провокирате ме дали много бързо ще го направя, или до следобед, това ли искате да ми кажете?“, каза още премиерът.

Той се обърна към Терзийски с думите: "Във всеки център на населеното място около София отиваш лично днес, заставаш на площада и като едно време тези глашатаите: "Няма да има винетки". Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш тогава, ясно? Още един път, ако ми направите така да се задъхам преди Министерски съвет, ще бъде много критично за вас", заяви Борисов.

Георги Терзийски веднага напусна заседанието, след като премиерът му каза, че е свободен и не му беше дадена думата да обясни защо се стигна до този казус.

Междувременно Министерският съвет прие обхвата на пътищата, за които ще се плащат тол такси. До края на седмицата общините трябва да изпратят за кои пътища не искат да плащат хората винетки и съответно да поемат разходите за поддръжката им.

Темата не беше подмината и в парламента. Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че Бойко Борисов не трябва да прехвърля отговорността на ръководството на АПИ, тъй като решението за това кои пътища са с тол такси и кои не се взимат в МС.