Продължават неизвестните около консултациите за третия мандат. Левицата предложи консултации между "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и "Има такъв народ" за актуализацията на бюджета, за да има консенсус по най-важните антикризисни мерки за държавата.

БСП изпрати писмо за консултациите. Според социалистите по тях ще да проличат и позициите за правителство с третия мандат.

Снимка: btvnovinite.bg

"По принцип бюджета е препъни камък в Народното събрание, ако успеем да постигнем консенсус по актуализацията на бюджета, може да е добра основа за съставяне на кабинет", смята депутатът от „БСП за България“ Атанас Зафиров.

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ държат да има разговори преди и след връчване на мандата.

"Би следвало да се направи втори опит най-голямата партия през третия мандат да се опита да състави правителство, защото такова е очакването на хората“, смята Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Снимка: btvnovinite.bg

„Демократична България“ ще подкрепи актуализацията на първо четене и ще внесе свои предложения между двете гласувания.

"Дали мнозинство за актуализация означава и правителствено мнозинство това не мога да кажа", каза депутатът Атанас Славов от "Демократична България".

От „Има такъв народ“ предстои да обсъждат дали да променят позицията си за неподкрепа. ГЕРБ обаче не са склонни на отстъпки, а по думите на Даниел Митов „до момента няма никакви причини да си променяме позицията“. 

Срокът за връчване на третия мандат от държавния глава е петък.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!