Палестинска делегация пристига тази вечер у нас, за да разследва мистериозната смърт на Омар Зайед. Палестинецът беше открит мъртъв в двора на посолството в петък.

Семейството му днес заяви, че през последните месеци е получавало заплахи за живота му. Откакто израелските власти поискали екстрадицията на Омар през декември 2015 година, той се страхувал за живота си, разказва съпругата му пред bTV.

„Той не беше много спокоен, защото всички казват – Израел ще го хване, ако не го сложат в затвор, могат да го убият тук – в посолството”, казва Рания.

Омар има доживотна присъда заради убийство, извършено преди 30 години. Близките му изключват версиите за самоубийство или нещастен случай.

Снимка: btvnovinite.bg

Близките му твърдят, че заплашителните съобщения започнали да пристигат малко след искането на Израел за екстрадиция на Омар. „Получавах есемеси, получавах съобщения и по „Фейсбук”, че ще гние в израелски затвор. Че ще го убият МОСАД”, разказва синът му Мохамед.

„На наши приятели също са писали и са им казвали, че ще им платят, за да дадат информация за баща ни”, разказва дъщеря му Диана.

Семейството на Омар не е сигнализирало в полицията за заплахите, но писали на премиера и президента. От израелското посолство до момента нямат коментар по случая. Днес отново се опитахме да се свържем с тях, но не успяхме.