Сезонът на кулинарните формати започна, но не може само да се яде, трябва и да се спортува. Как точно да съчетаем и двете, разказва фитнес шампионът и кулинар Емануел Июджи.
В неделя сутрин той приготви за закуска сиренки с лимецово и овесено брашно. Фитнес шампионът готви всеки ден с голямо удоволствие.
„Много обичам да готвя и за себе си, и за другите хора. Повечето хора си мислят, че ям само диетично, но изобщо не е така”, признава Емануел.
За екипа на bTV той приготви и гофрети, гарнирани с диетичен домашен сладолед, направен от кисело мляко, протеин и шоколад с малтитол, в който няма захар.
Изкушението беше допълнено от домашен шоколад от лешников тахан, протеин, какао и малко кокосово масло.
А ето и съветите на Емануел:
Използвайте приготвена у дома храна, не се хранете навън. Много лесен пример за хранителен режим е да прехвърлите по-голямата част от калориите в началото на деня, за да има време организмът да ги изразходи. Също така към края на деня консумирайте по-лесно разградими храни и храни, богати повече на белтъчини и мазнини.