На много места в страната лошото време предизвика проблеми. Порой заля десетки къщи и с голяма сила разруши асфалта по улиците на Котел. Няма пострадали, но част от хората напуснаха наводнените си домове.

Близо 60 литра е падналият дъжд за по-малко от час в Котел и населените места от общината.

Наводнени са над 20 къщи, а щетите тепърва ще се изчисляват. Обитателите на някои от имотите бяха евакуирани.

На улица "Иглика" в Котел пораженията са най-големи. Хората разказват, че ги заляла приливна вълна с ниво на водата над метър. С каква сила е дошъл пороят се вижда по нагънатия асфалт и наносите, а водата е носила с лекота паркираните коли по цялата улица.

От община Котел твърдят, че са почистили шахтите и тръбите, но се налага укрепване на реката

"Може би тези подпорни стени, които са направени преди години не са достатъчни и трябва да се намери решение", каза  Шериф Кованджъ, заместник-кмет на община Котел.

На този ден преди две години Котел отново бедстваше заради порой. Десетки къщи бяха наводнени и получиха еднократно обезщетение.

В котленското с. Тича река Луда Камчия пък преля през дигата и е засегнала частни жилищни и дворни имоти на три улици. Кметът на селото е успял да евакуира собственичка на имот, блокирана от водите на придошлата река.

В предиобедните часове проблеми с електрическото захранването са получени от няколко населени места в община Твърдица. По информация от „Електроразпределение – Юг“ захранването е възстановено. Към момента без ток са две улици и съседни на тях пресечки в един от кварталите на Твърдица. Аварии има и в седем новозагорски села.