Интензивен е трафикът на някои пунктове на границата с Турция и Румъния, съобщи МВР.

Движението на леки автомобили на граничните пунктове е нормално, с изключение на пункта "Малко Търново", където трафикът е интензивен на изхода от страната.   

При влизане в Турция през сухопътните гранични пунктове не се изискват документи, свързани с СOVID-19, припомнят от полицията.

По информация на полицията интензивен е трафикът и на границата с Румъния, но за товарни автомобили - на изход на ГКПП "Русе",  ГКПП "Видин" и ГКПП "Никопол".

Възстановeно е преминаването през граничните пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир". Румъния отмени всички ограничения при влизане в страната, свързани COVID-19.

На границата с Гърция движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Възстановено е пропускането през "Златоград"/"Термес" и "Ивайловград"/ "Кипринос".

От всички пътници, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква сертификат за ваксинация, сертификат за преболедуване, негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на ГКПП или негативен резултат от бърз (антигенен) тест, направен  до 24 часа преди пристигането. Отпадна изискването влизащите в Гърция пътници да имат генериран QR код след попълване на PLF (Passenger Locator Form).

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия и Северна Македония.

Всички български граждани, влизащи в Република Северна Македония, трябва да представят на границата сертификат за имунизация с две дози ваксина срещу COVID 19, документ за преболедуване на коронавирус, отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането или негативен резултат от бърз тест, направен не по-рано от 48 часа.