В последния празничен ден на АМ „Хемус” в посока София при тунела на „Витиня” трафикът е натоварен. За това сигнализират зрители на bTV.

Колоната от автомобили е няколко километра, но се движи – макар и бавно. Част от колите се отбиват по стария път през Ботевград. Шофьорите трябва да карат с повишено внимание между селата Бостина и Соколовци през прохода „Рожен” поради срутване на скална маса, където движението се осъществява в една лента.

Очаква се движението да става още по-затруднено с напредването на деня.

Натоварено движение има и на прохода „Петрохан’, където вали сняг, но пътят е опесъчен и почистен. Това е алтернативен маршрут за пътуващите от Монтана и Видин за София и обратно.

„Във връзка с очаквания интензивен трафик след поредица от почивни дни е създадена организация за осигуряване на безопасност на движението по основните пътни артерии в страната. Осигурени са достатъчно сили, като екипите следят пътната обстановка и при необходимост ще се включат за подпомагане на трафика. Към момент обстановката е спокойна“, посочи инспектор Владислав Павликянов.

По думите му през изминалото денонощие в страната са регистрирани 9 тежки пътнотранспортни произшествия с 1 загинал и 13 ранени човека. Павликянов припомни, че за да се избегнат тежки пътни инциденти, днес със заповед на АПИ за времето от 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по магистралите и основните пътища.