Катастрофа с две жертви и натоварен трафик по главен път Е- 79 в петъчния ден.

Заради затворения участък от магистрала "Струма" движението се извършва по обходен път.

На мястото, където автомобилите се отбиват от затвирената магистрала към главен път Е-79, колоната от автомобили е внушителна.

Снимка: btvnovinite.bg

По данни на bTV задръстването е между 4 км и 5 км, а по данни на шофьорите 2 км се изминават за около час.

Другото невралгично място е при пътен възел Бобошево, където голяма част от шофьорите н знаят, че могат да се качат по него на магистралата и продължават по стария път и също се получават задръствания. 

Дори в късните часове на вечерта трафикът остана усложнен. На отбивката край Дупница има аварирал автомобил, който допълнително затруднява движението.

Днес имаше и катастрофа с две жертви. Малко след 7,30 ч. изненадващо автомобил се отклонява от пътя, навлиза в насрещното и се удря в автобус с работници. 

Лек автомобил със сръбска регистрация се удря челно в автобус на строителна фирма от Благоевград, която е превозвала работници за строителен обект в Сапарева баня.

Загиват майка и 16- годишната й дъщеря. Движението се регулираше. Задръстването на пътя стана факт около обяд.

Снимка: Ирина Жерева

Най-невралгичните точки са изходите от магистралата. Ако не познавате добре пътя, не разчитайте на навигацията, която вместо да ви помогне, само ще ви обърка.

Боян Илиев, от Областното пътна управление – Кюстендил, обясни, че временната организация на движение трябва да се съблюдава много внимателно от водачите. 

„Да наблюдават пътните знаци, ограничението на скоростта и съответните трасета, по които се отбива движението”, посъветва той.

„Искам да ги предупредя да не ползват аварийната лента като лента за движение, тъй- като всички знаем какво се получава, когато от 3 ленти трябва да навлезем в една”, предупреди и инсп. Ивайло Паунов, ОДМВР- Кюстендил. 

Моментът на пускане на магистралата все още е далече.

След като лявото платно бъде пуснато за движение, ще се прецени дали има възможност то да бъде отваряно реверсивано в най- натоварените дни около уикендите.