Към 19 ч. трафикът на изхода на София е натоварен. Към АМ „Тракия“ шофьорите карат с не повече от 40-50 км/ч. заради камерите в района.

Интензивният трафик се дължи на предстоящите три почивни дни.

По информация на зрители на 20 км от трасето в посока Бургас се е образувало километрично задръстване. От СДВР казаха за bTV, че нямат данни за катастрофа в този участък.

Полицията в цялата страна провежда акция от тази сутрин. Униформените следят за съблюдаване на скоростта, водачите ще бъдат проверявани за наркотици и алкохол.

Там, където няма стационарни камери, са възможни триноги с радари и камери, които ще засичат недобросъвестните водачи.

Апелът на пътната полиция е да се кара внимателно и със съобразена скорост.

Междувременно в мрежата се появи клип с автомобила на баскетболния треньор Тити Папазов. Оказа се, че кадрите са стигнали и до полицията.

Папазов е попълнил декларация, че негов познат е шофирал.

„Водачът е установен, като той също е попълнил декларация, че той лично е управлявал автомобила. Автомобилът е заснет отзад, което не ни дава да видим  кой го управлява. Законодателят предвижда санкция в размер на 100 лева и 8 контролни точки“, коментира днес Марин Цурински от отдел „Пътна полиция“ към СДВР.

Преди няколко месеца Тити Папазов получи акт за груби нарушения на пътя – сред тях са минаване на червен светофар и паркиране в тревни площи. Тогава той определи поведението си като „резил“.

„Ще се постарая и ще направя каквото мога. В името народа и на законите да не преминавам на червено“, коментира преди месеци Папазов.

Наш екип потърси баскетболния треньор за коментар, но без успех.