Изоставеното в Петрич бебе ще бъде настанено в приемно семейство, докато се реши съдбата му. То е в добро здравословно състояние и не е нужно да остане повече в болница.

Това обясни за bTV Елеонора Сливкова, директор на Дирекция „Социално Подпомагане” в Сандански. Тя благодари на лекарите, които са се грижили за него.

По документи бебето няма име и акт за раждане, а родителите все още официално са неизвестни въпреки самопризнанията на майката.

„Сезирахме всички отговорни институции, за да може всеки да свърши онова, което трябва. Най-важното за нас е да имаме идея и визия какво ще стане, когато детето няма да бъде повече в болница. За тази цел сме уведомили екипа по приемна грижа, описвайки профила на детето и нуждите, които има. Колегите ще издирят най-доброто за него приемно семейство, като ще се постараем то да бъде в нашия район”, поясни Елеонора Сливкова.

По думите й, докато не приключат следствените действия и не стане ясно дали ще бъде повдигнато обвинение на майката и какво ще бъде то, дотогава не може да се говори за трайна мярка спрямо бебето.

„След като се установи кои са родителите, ще бъде направена оценка на родителския капацитет и ще се прецени тази ли е подходящата мярка към момента”, обясни още Елеонора Сливкова.

Снимка: btvnovinite.bg

Припомняме, че вчера задържаха майката на бебето – 38-годишна жена, която беше издирвана в продължение на четири дни. Тя живее в една къща заедно с родителите си, брат си и 14-годишния си син.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки пълната с хора къща, тя успяла да опази в тайна бременността си. Съседите също не подозирали какво се случва. Жената имала и приятел. Ще се установява той ли е бащата.

Баща й не проумява как никой не се е досетил, че дъщеря му крие такава тайна.

"Дъщерята е тука, прибрахме я...почти като омърлушена, как да кажа, няма желание за нищо в момента. Казва, че е сгрешила, вика не смеех, не смеех да се обадя, беше ме страх. От какво да я е страх, просто не знам. Не знаем кой е бащата ...”, каза Харизан Азанов.

Срам от това че е разведена, с вече пораснал син и извънбрачно дете е основна причина за решението на жената. А бебето скоро ще напусне болницата и ще отиде в приемно семейство.