Арестувана е майката на бебето, изоставено в поликлиниката в Петрич в петък, съобщиха за bTV от полицията в Благоевград. Тя е на 37 години от петричкото село Старчево.

В продължение на четири дни органите на реда издирваха родителите, изоставили пеленаче на около месец пред лекарски кабинет.

Записи от две камери са помогнали да бъде идентифицирана майката на бебето, оставено пред лекарския кабинет в болницата в Петрич. 

Майката е разпитвана няколко часа в полицията в града пред прокурор. Жената е родила в банята и след това е решила да остави детето, но не заради безпаричие, а от срам.

Въпреки че жената живее с родителите си, брат си и 14-годишния си син под един покрив, те не са разбрали, че е бременна. Хората в селото разказват, че тя била пълна и затова не подозирали, че чака дете.

Къщата, в която живее майката на изоставеното в Петрич бебе.
Снимка: btvnovinite.bg

37-годишната жена работи като шивачка заедно с майки си в Петрич. Екип на bTV потърси майката за коментар на работното й място. Тя заяви, че разбира от медиите, че дъщеря й е арестувана.

14-годишният й син разказа, че видял бебето за няколко часа, но майка му обяснила, че е на нейна приятелка, която има проблеми с мъжа си, и че ще го заведе в социалните.

На 13 октомври жената, майка й и много хора от селото отишли на екскурзия. Само дни след това бебето се родило и било оставено пред лекарски кабинет. 

Жената имала и приятел, ще се установява той ли е бащата. Направена е връзка с предполагаемия баща на детето, който не е от региона. 

Дали бебето от Петрич ще бъде върнато на майката, предстои да разберем.