Десетки нарушения на изборния процес от последните два вота установи полицията в Разград. Засечени са фалшиви заявления за гласуване в подвижни избирателни секции.

На отминалия вот в разградското село Бисерци са подадени 83 заявления от хора с физически увреждания, пожелали да гласуват чрез подвижна секция.

„Не смятам, че бройката е много голяма, а едно село, в което живеят 19000 човека, полицията вече ги взеха заявленията, знаят ги какво са, всички тези хора имат тeлкови решения, аз не съм специалист, да определя кой е инвалид, кой не е“, коментира Алиш Арифов, кмет на село Бисерци.

Общината е сред първенците с най-много заявления за гласуване с подвижна урна - общо над 400. Кметът отказа коментар като заяви, че официално администрацията не е уведомена за нарушения. Полицията обаче проверява документите.

Област Разград е рекордьор на последните избори за гласували в подвижна избирателна секция – около 2500 души. Десетки от подадените заявления се оказват неистински.

Полицията работи и по данни за издаване на медицински документи с невярно съдържание, а разследването е под надзора на прокуратурата.