Президентът с нов коментар по чат скандалите с бизнесмена Пламен Бобоков, разследван и за търговия с влияние.

В петък Румен Радев призова прокуратурата да огласи целия чат с Бобоков, а тази събота  призова медиите да попитат държавното обвинение защо не реагира.

През седмицата  спецпрокуратура разпространи нова комуникация между Радев и Бобоков, а бизнесмена показа съобщения, за които твърди, че са с премиера.

„Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак на равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни, аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната, но не общувам с този бизнес който я празни със скандални обществени поръчки, където основния диспечер  на порциите е премиера“, заяви президентът.

Държавният глава посочи, че той не е упрекнат от нито един бизнесмен в рекет и корупция.

„Знаете чий ПР е ходил всеки ден в офиса на г-н Божков уж за да отказва нещо си, моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти които започват да се разпадат Още със самото помпозно откриване“, заяви Радев.

Радев изрази притеснение и от случващото се на Черноморието и на  Рилските езера.

„След като съсипахме морето си, метастазите на алчността и злоупотребите пълзят и към планината“, заяви държавният глава.

След отрицателен пи си ар тест, Радев посети затворения за външни лица  спортен комплекс Белмекен като част от инициативата „Спортувай с президента“.

bTV потърси Правителствената информационна служба за коментар на премиера, а той е "Няма да влизам в деструктивния тон на обединителя, който явно цели да разделя с цел да владее!".