Президентът и премиерът не виждат нищо странно, секретно и смущаващо в чатовете с бизнесмена Пламен Бобоков. Двамата изразиха общото си мнение на посещение в два различни града в страната. 

Днес нямаше оповестени до медиите чатове на Бобоков с политици. В следствието се яви секретарят на президента за втория си разпит. Той обаче е напуснал сградата от вход, на който не е имало журналисти.

Държавният глава за втори път призова прокуратурата да огласи целия чат с бизнесмена Пламен Бобоков.

„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат - това е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал, за са се отвлече вниманието към президентството от там, където са тежките проблеми в управлението на държавата", заяви президентът. 

Той обясни, че комуникира по различни начини. „Много хора искат среща с мен, искат подкрепа“, каза Радев, но беше категоричен, че няма да подкрепя бизнеса, който „дебелее от обществени поръчки в нарушение на всички правила“. 

Премиерът също коментира така наречения „чат скандал“. Борисов подчерта, че не води войни с никого и също обясни, че не вижда нищо смущаващо в тези чатове. 

„Аз не водя война, правя заводи, правя пътища, правя суперкомпютри“, заяви Борисов. 

„Не виждам абсолютно нищо лошо – няма държавен глава, при който да съм бил или премиер, при когото да не ми дават листче, ако тяхна фирма има проблем в България (…) Нито е укоримо, нито е наказуемо. Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш, че си девица. Не само че не си, а е по-лошо…“, коментира министър-председателят, като визира по-ранните коментари на президента Румен Радев по темата. 

Премиерът припомни, че Пламен Бобоков е участвал в делегации във визити в Румъния, Турция и Узбекистан. В качеството му на крупен български инвеститор в чужбина.

Междувременно Секретарят на президента Пламен Узунов беше разпитван повече от два часа в националното следствие. Според адвоката му, той е оказал пълно съдействие от самото начало на това разследване.

„Още на 19 юни той е предал всички свои мобилни телефони, като е показал още в момента на предаването всичко, което интересува разследващите“, отбеляза адвокат Емилия Недева.

Според защитата, следствената тайна е спазена.