Напрежение във Видин след спор между младежи за момиче. Росен Цветков провери на място в квартал "Нов път" имало ли е заплаха с оръжие, отвличане и побой.

Във видеоклип с алкохол, пари и пакет с неясно бяло съдържание, участват младежи от видинския квартал "Нов път". Едно от маскираните момчета, според 18-годишния Роберто Беков, го напада в началото на юни, защото писал съобщения на гаджето му.

„Изкара си пистолета, опря ми го в ребрата и ми каза да продължа напред, защото, ако мръдна нанякъде или искам помощ за нещо, ще ме застреля на момента. Влязохме във въпросната зала до тях и заключи вратата, и ме удари няколко пъти зад врата с палката... паднах в безсъзнание“, разказа Роберто Беков.

Според Роберто още един младеж се включил в боя. Всичко било заснето с телефон, а записът разпространен в интернет.

„Оръжието го познавам, защото съм го виждал много пъти. Стрелял е в града. Мен затова ме беше страх, защото беше боен пистолет. Хвалел се е с някакви картечници, някакви узита“, допълни Роберто.

Той подава сигнал в полицията и двете момчета са арестувани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, към момента обаче без обвинения и задържани.

„Искаме справедливост за нашето дете, нищо друго не искаме“, каза майката на момчето Юлия Борисова.

Баща му Мариян Илиев се надява полицията да е намерила пистолета, изваден срещу сина му.

Близките и на двете момчета отказаха да ни срещнат с тях.

Как ще се развие историята от "Нов път" зависи от полицията и прокуратурата.

„Сънувам го как ме бие. Допреди малко го сънувах. Остава ми белег за цял живот“, сподели Роберто.