Напрежение в залата на Народното събрание заради отсъствието на премиера Кирил Петков от планирания за деня блицконтрол. Отсъстваха и трима вицепремиери, като в залата бяха само Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Това ядоса опозицията.

„Премиерът може би смята, че днес има професионален празник и затова няма да дойде, тъй като днес е Денят на шегата“, каза Йордан Цонев от ДПС.

От парламентарната група на ГЕРБ също възразиха срещу провеждането на блицконтрола само с двама вицепремиери, тъй като техните въпроси били към Кирил Петков и Асен Василев. „Благодарим на Нинова и Караджов ама ние сме се подготвили за други хора. Те не са разбрали днес, че има контрол“, каза Тома Биков от ГЕРБ. „Имам чувството, че някои хора започват да се крият“, допълни той.

А „Възраждане“ припомниха, че им е било обещано днес да получат отговор как България ще спаси 17-те наши моряци в Мариупол.

Скандалът продължи след като ГЕРБ показаха от трибуната снимка на Кирил Петков в центъра на София. „Имаме почивка и му кажете, че има блицконтрол. По всичко личи, че е в центъра на София“, каза Десислава Атанасова.

Опозицията определи блицконтрола като „осакатен“ от управляващите.

Управляващите контрираха, че отсъствието е по изключение. „Не мога да разбера тази трагедия като Бойко Борисов четири години никой не можеше да го вкара в тази зала“, каза Борислав Гуцанов от БСП.

Заради обиди, на Хамид Хамид от ДПС беше наложено наказание „Забележка“. А управляващите обявиха, че отсъствието на премиера е по изключение.

Очаква се премиерът да отговаря на блиц въпросите на депутатите другата седмица.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!