Хиляди ресторантьори излязоха на протест пред парламента, спряха движението и поискаха оставка на правителството.

Те се обявяват срещу спорната Наредба № Н-18, според която трябва да се въведе нов софтуер на касовите апарати в заведенията, който да бъде свързан с НАП.

Все едно да ви караме да тичате на кокили, а трябва д аминете 100 метра за 10 секунди. Ето това е наредбата, обясни един от протестиращите.

Снимка: Ладислав Цветков

Освен ресторантьорите, на протеста бяха и от партия „Възраждане“. Протестиращите опитаха да влязат в сградата на парламента. Стигна се до сблъсъци с жандармерията.

Протестът на ресторантьорите блокира булевард „Цар Освободител“, насочиха се към сградата на министерския съвет. Там те счупиха касовите си апарати.

Бившият служител на ДАНС Росен Миленов беше сред най-активните протестиращи. Той беше категоричен, че протестира като гражданин и не представлява партия.

На протеста се забелязаха и добре сложени младежи с маски. От организаторите на протеста, се разграничиха от недоволството на партия „Възраждане“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Виждаме, че в момента Възраждане се опитева да яхне нашия протест. Това е протест на малкия и среден бизнес“, заяви Ричард Алибегов – председател на управителния съвет на Българска асоцияци на заведенията.

Снимка: Ладислав Цветков

Недоволството продължи към „Орлов мост“. Протестиращите не допуснаха да премине автобус на градския транспорт.

„Аз като една майка, няма да им позволява да ми съсипят бизнеса. 16 години се боря, за да имам този бизнес“, заяви жена от протестиращите на „Орлов мост“.

Заради протеста, центърът на София остана блокиран в продължение на часове.

Снимка: Ладислав Цветков

Управляващите не коментираха, тъй като вчера след среща с ресторантьорите и финансовия министър, се отложи въвеждането на наредбата с половин година.