Установено е мястото на инцидента с падналия в морето самолет МиГ-29. Открити са и останки от машината, които са разпръснати на голяма площ по морското дъно.

Сред тях са части от колесника и двигателя на МиГ-29, съобщи командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов.

Той подчерта, че самолетът се е разбил на множество малки парчета. Издирването на черната кутия на изтребителя продължава, като районът, който трябва да бъде обследван, е около 1 кв. км с дълбочина над 70 метра. В момента обследването се извършва от минен ловец "Цибър", а всички останки се разглеждат внимателно от дистанционно управляеми апарати.

Пред журналисти контраадмирал Михайлов представи хода на издирвателната операция до момента. В нея са участвали четири кораба, два вертолета и 260 военнослужещи от ВМС, както и три катера и 21 служители на ГД „Гранична полиция“.

„Разполагаме с достатъчно средства и възможности за издирването. Обследването ще продължи дълго и зависи от хидрометеорологичните условия, като прогнозата е за влошаване на времето. Правим всичко възможно, но вероятността за откриване на черната кутия е много малка, което не ни спира да продължаваме работата“, каза контраадмирал Михайлов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!