Поредни отличия за журналисти на bTV Новините. Габриела Андреева спечели наградата "Даниела Сеизова – в името на живота" за най-добър телевизионен репортаж, Стоян Георгиев – голямата награда "Валя Крушкина – журналистика за хората".

Операторът Александр Осиченко взе приза в категорията снимащ журналист за кадрите от Украйна в първите дни на войната.

Репортерът на bTV Новините Габриела Андреева ни разказа за недостига на животоспасяващо лекарство за диабетици, което се изчерпва от хора, приемащи го да отслабнат.

Наградата се връчва всяка година от Българския пациентски форум за изключителен принос в сферата на здравеопазването и е на името на покойната Даниела Сеизова - репортерът на bTV Новините, която остава един от най-добрите репортери в ресора.

“За мен телевизията винаги е била кауза и аз се опитвам винаги с работата си да помагам на хората. Ако с този материал сме успели поне на един човек да помогнем, това е голямо щастие“, заяви Габриела Андреева.

Журналистът Стоян Георгиев печели голямата награда "Валя Крушкина – журналистика за хората", отличен за филма си bTV Репортерите "Свидетелства от Буча". А като визуален журналист беше отличен и операторът ни Александр Осиченко. Намираме Стоян и Сашата отново на път, и отново към Украйна.

„Ние сме на път, както винаги. Отиваме да разказваме интересни истории. В момента се опитваме да стигнем до Украйна, до Херсон“, каза Александр Осиченко.

„Ние сме екип, който много пъти в такива ситуации работи заедно, включително не само Саша, а и Ивайло Ангелов, с който всички тези пътувания до Украйна направихме заедно, неговият принос е огромен, въпреки всичко“, добави Стоян Георгиев.

Колегите ни Стоян Георгиев и Александр Осиченко бяха отличени с награди и от нюзрума на bTV за репортер и оператор на годината.