Освобождават предсрочно един след друг "Наглите". Никой от групата, отговорна за 18 отвличания, не е изплатил обезщетение на потърпевшите.

13 години по-късно отвлеченият бивш футболен бос Ангел Бончев казва, че не иска нищо от тях. Той остава в Къщата на ужасите най-дълго – 51 дени. След като го пускат, отвличат жена му. Накрая той остава без 2 пръста, а Камелия Бончева умира от стреса

„Няма как да го забравиш това нещо, то се случва на малко хора и един път в живота, което е доста неприятно. А най-лошото е, че останах сам - загубих съпругата си“, разказва някогашният президент на „Литекс“.

От 25 задържани от групата на „Наглите“, осъдените са четирима. Всички от групата печелят 3 милиона евро, но полицията не открива нито стотинка. Поне до днес. А жертвите не получават нищо от така наречената кръвнина.

„Мен и останалите какво ни топли, че те са излезли?! Те са си излежали дадена присъда по регламента на правната ни система са били примерни в това“, казва Бончев.

Според него полицията не си е свършила работата по "Наглите" както трябва: Ангажирани са 300 човека полицаи - цивилни, криминални, коли, каквото се сетиш. Това го има в техните доклади. И си сложили кутия GPS колкото обувките! И първата работа - те като отворят чантата с парите, те виждат за какво става въпрос.

На свобода от похитителите са Ивайло Ефтимов, известен като Йожи и Даниел Димитров с прякор Данчо Релето. Адвокатката на един последния освободени от групата – Данчо Релето, казва, че поддържа контакти с него. Той е пуснат от затвора около Коледа заради добро поведение. Не я е уведомил да е получил покана за доброволно изпълнение на задълженията.

Според Ангел Бончев, за да не се повтарят този тип престъпления, трябват законодателни промени – още от този парламент.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!