След престрелката в Слънчев бряг полицията леко е оставила нападателите да се изнесат. Един от тях е бил ранен, влезли са други хора, които са го изнесли с инвалидна количка, без някой да ги пита кои са и какво правят там. Това каза в предаването „Тази сутрин” наемателят на заведението, където се разигра екшънът Данаил Петков.

Той допълни, че моментът на придвижване от офиса на „Аркус” до ресторанта „Фор ю” (4you) е много дълъг, минувачи и случайни хора са ги забелязали по улицата, също така има иззети записи от дискотеката срещу заведението, от лунапарка срещу него, на които се вижда влизането.

Нека са прозрачни нещата, да не се нарочват някакви хора просто, за да имаме резултати, да имаме дейност, призова Данаил Петков.

Той разказа, че, когато е стигнал до търговския обект, вече е имало опънати полицейски ленти и не е бил допуснат. По думите му той няма представа какви сметки са се разчиствали на територията на заведението, на което е наемател.

„Излязоха версии, че е било за паркоместа, ако имаше възможност времето да се върне назад и да не се случва такова нещо – това е един истински кошмар за всеки, който се занимава с такъв бизнес.

Бях задържан, бях разпитван между 3 и 4 часа, след това бях затворен в килия. На един етап от вечерта в моята килия доведоха друго задържано лице, което влезе в килията с бронирана жилетка. Впоследстиве от подмятания между килиите лицето потвърди, че е било пряк участник в тази криминална ситуация - лицето влезе след мен в килията и излезе доста преди мен. Ако аз съм лежал 24 часа, лицето лежа към 10-12 часа. Не може лицето, което е участвало пряко в престрелката, да лежи по-малко от мен, когато аз не съм бил там”.

Във връзка с информациите за бригада, свързана с разпространение на наркотици, Данаил Петков коментира, че не е чувал някой да ходи в ресторант да си купува дрога и пита къде са наркотиците, след като има извършени обиски.

"На територията на клуб „Оксижен” няма как да се продават наркотици, защото от 2014 г. сме под постоянно полицейско наблюдение. Всяка вечер в бара има 7-8 цивилни полицаи. За рекет съм чувал по-скоро свързан с господин Желязков, така се говори в комплекса, мен лично той не ме е рекетирал, нито някога някой ме е рекетирал, това е истината.

Като наемател на „Фор ю”, моята цел е, ако може да се събират всякакъв вид хора, възможно най-много на брой, с цел да консумират храна и напитки", допълни Данаил Петков.

Той каза, че се притеснява за собствената си сигурност и тази на семейството си и, че вече започва да разбира защо повече българи предпочитат да живеят в чужбина, отколкото в страната.