Бившите регионални министри от ГЕРБ Петя Аврамова и Николай Нанков дадоха показания в полицията във връзка със строежа на АМ "Хемус". 

Час и половина те бяха разпитани по проверката, която започна след сигнал на настощия министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. 

Според бившите министри, пари по строежа не са отклонявани. Аврамова допълнителни, че не е получавала сигнали за нарушения.

"До 12 май, докато аз съм била министър, не съм получавала никакви сигнали, от нито една структура на министерството, че има нещо, което се строи в разрез със закона", допълни тя.

"Как да няма строителни книжа, бе, уважаеми! И лот 1, и 2, и 3 са със съответните строителни книжа и разрешения. По лот 4, както вече Петя Аврамова подчерта, вече не е била министър, незаконно строителство не е извършвано", каза Нанков.

По думите на двамата бивши ресорни министри те са били разпитани по един и същи въпрос пред две институции - ГД "Национална полиция" и Националната следствена служба, където дори имало досъдебно производство.

Двамата определиха днешните разпити като намеса в политическата им кампания. "Явно проблемът е, че по всички социологически проучвания водим ние, от ГЕРБ, и ги кара да процедират точно по този начин. Няма нищо лошо. можехме да изчакаме до понеделник", заяви Нанков.

Адвокат Менко Менков допълнителни, че доказателствата за твърденията на министър Комитова са "едно хвърчащо листче".

Очаква се утре да бъде разпитан и шефът на държавната "Автомагистрали" Стоян Беличев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!