Главният прокурор Сотир Цацаров е възложил разследването на инцидента с блъснато дете в село Търнак на Национална следствена служба (НСлС).

Втори ден ескалира на напрежението в белослатинското село, където беше прегазено дете. Тази сутрин близки на 11-годишната Сара блокираха достъпа до селото, разгневени, че извършителят на катастрофата беше освободен от ареста. 

От прокуратурата съобщиха името на мъжа, причинил катастрофата – Веселин Ранков. Той  е шеф във фармацевтичен завод, чиято база е в село Търнак. Въпреки че е карал пиян - с 1,48 промила в кръвта, е освободен от ареста.

Нямало  основание да бъде задържан за по-дълго, тъй като деянието не е извършено умишлено. Ранков е с чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие, обясни още районният прокурор на Бяла Слатина Методи Маринов.

Междувременно близките предоставиха  клип, в който се чува как полицай от Бяла Слатина съветва потърпевшите да не разгласяват информация пред медиите.

11-годишната Сара е в много тежко състояние. Лекарите ни казаха да очакваме най-лошото, казаха пред bTV близките на детето.

Срокът на разследването е два месеца. Тепърва ще се назначават съдебно-медицински и автотехническа експертиза. Ще се разпитват и още свидетели.