Напрежение избухна в с. Търнак, след като шофьор блъсна 11-годишно дете и беше освободен. Тази сутрин близки на детето блокираха пътя към селото. Те искат справедливост и са разгневени, защото шофьорът е пуснат на свобода, преди да изтече дори 24-часовият срок за задържане.

На мястото пристигна полиция, която настояваше хората да освободят платното, с което напрежението ескалира.

Снимка: btvnovinite.bg

11-годишната Сара е в много тежко състояние. Лекарите ни казаха да очакваме най-лошото, казаха пред bTV близките на детето.

Те са категорични, че детето не е пресичало улицата, а джипът няма никакъв спирачен път.

Според чичото на Сара – Слави, шофьорът е бил във видимо нетрезво състояние. Близките на момичето са категорични, че не вярват на полицията и прокуратурата.

От прокуратурата съобщиха, че шофьорът е Веселин Ранков, той е шеф във фармацевтични заводи, чиято база е в селото. В джипа, прегазил детето, са се возили четирима души, а пробата на водача е 1,48 промила алкохол. Според прокуратурата няма основание да бъде задържан за по-дълго, тъй като деянието е настъпило по непредпазливост,  Ранков е с чисто съдебно минало е и няма опасност да се укрие.

„Добър човек е, това е нелепа ситуация, която се е случила, а вината си е негова, след като е употребил алкохол”, каза кметът на Търнак Йоло Лалов.

Хората бяха категорични, че няма да позволят автобусът с работници на фармацевтичната фирма, чийто директор производство е Ранков, да стигне до базата в селото.

Близките предоставиха и клип, в който се чува как полицай от Бяла Слатина съветва потърпевшите да не разгласяват информация пред медиите.

Срокът на разследването е два месеца. Близките на детето настояват за справедливост и заявиха, че всеки ден ще блокират шосето.