Националисти се събираха днес вечерта на пл. „Света Неделя” за шествие срещу мигрантите у нас. Мероприятието се охранява от полицията и жандармерията.

Инициатори на протеста са отново Петър Низамов – Перата, станал известен с гражданските арести на нелегално преминали мигранти и организацията „Национална съпротива”.
 
Шествието тръгна от пл. „Света Неделя” по бул. "Мария Луиза" до Лъвов мост – районът с най-голяма концентрация на нелегални мигранти в София.

Повод за протеста е арест на двама членове на „Национална съпротива”. От организацията твърдят, че те са задържани незаконно, когато двамата се опитали да предадат на полицията незаконни мигранти и роми, които рекетирали жена на Лъвов мост.

„Падне ли „Лъвов мост”, ще падне и България, ако спасим „Лъвов мост”, ще спасим и България. Целта ни е каквато всеки път-да прочистим и да освободим района. „Лъвов мост” се превръща в симптом на това, което ще стане с България след време”, заяви Благовест Асенов от „Национална съпротива”.

 „Не искаме мигранти, искаме да си върнем интелигенцията от Запад, а не да ги заменяме с ислямисти. Това е нашата страна. Васил Левски е умрял за тази страна”, заяви Петър Низамов – Перата.

Протестното шествие премина без сблъсъци.