Началникът на националната служба за охрана обяви пред bTV, че бегло познава Пламен Узунов.

Вчера генерал Красимир Станчев даде показания по разследването за търговия с влияние.

Държавното обвинение обяви, че едно от устройствата на президентския секретар е предадено доброволно с протокол от шофьор на НСО, защото било в кортежа на президента.

„Това което и вчера ми беше обяснено, че нямам право да разговарям с когото и да било, не с медиите. Но ще ви кажа нещата, за които не са ме питали! Не са ме питали за никакви телефони. И ми направи неприятно впечатление, е така, както аз запазих тази тайна, в един момент за вас стана достояние от едно друго място – вие знаете кой ви е информирал. Бях извикан като свидетел, но за никакви телефони не сме говорили. Така се прави един лек опит пред обществото да ме вкарат пред обществото във връзка с г-н Пламен Узунов – моето уважение към него, но не го познавам чак толкова този човек.

- Не сте имали контакти, нещо вие да се опитвате да го прикривате, да носите телефони, да прибирате?

- Не.

- Тогава защо прокуратурата ви съобщава в едно съобщение с неговото име?

- Казах ви моята версия. Да се направи връзка пред обществото, че аз по някакъв начин с него не контактувам. Какво ще произтече за мен -  не знам.

Искана ли е експертиза от НСО за последните промени в закона, които създават сходна структура в МВР? И как ще се отрази това на специалната служба, която охранява първите в държавата?

Както и коментар за снимките от спалнята на премиера - гледайте продължение на интервюто на Габриела Наплатанова с ген. Красимир Станчев в "120 минути" по bTV.