Началникът на кабинета на президента Румен Радев – Калоян Методиев, напусна поста.

Методиев съобщи новината в профила си във „Фейсбук“, но постът не е публичен.

Снимка: Facebook

„Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!”, написа Методиев.

От президентството съобщиха, че държавният глава е освободил Калоян Методиев.

Калоян Методиев е политолог, доктор по политически науки. През 2007 г. е сред основателите на политическа партия „Общество за Нова България“. Член е на Стратегическия съвет към президента, а от 19 август миналата година заема длъжността началник на кабинета на държавния глава.

Не успяхме да се свържем с Калоян Методиев за коментар. Според председателя на Стратегическия съвет към президента Александър Маринов от указа става ясно, че началника на кабинета е бил освободен, а не е напуснал по собствено желание. Маринов заяви, че по време на срещите им досега не е забелязал съществени различия в мненията на държавния глава, някой от екипа му и началника на кабинета.

Методиев е поредният напуснал екипа на Румен Радев. Първа си тръгна Елена Йончева, която беше секретар за връзки с медиите.

Президентството напусна и Иво Христо, който беше и първият началник на кабинета на държавния глава. Миналата година по негово желание от правния съвет беше освободен и юристът Борислав Цеков.

Президентът Румен Радев отклони въпросите на репортерите по темата за смяната на началника на кабинета си с думите "Честит празник!", докато беше в Тутракан, където се отбелязват 80 години от освобождението на града.