ГЕРБ-СДС внесоха вот на недоверие срещу кабинета "Петков" заради икономическата политика на правителството. Дебатите по него продължиха цял ден. Вотът бе гласуван на извънредно заседание на Народното събрание от 19:10 ч. Вотът на недоверие срещу правителството на Кирил Петков мина гласуването. "За" гласуваха 123 народни представители, а 116 - "против". Нямаше въздържали се. Около парламента се проведоха протести в защита и "против" кабинета "Петков".

Проследете гласуването на вота на недоверие с нас! Последната информация е най-горе.

21:20 „Българската икономика към този момент все още не е в рецесия. Може би ще има такава, има инфлация, но инфлацията все още не е криза. Брутният вътрешен продукт расте“, това заяви финансистът  Левон Хампарцумян.

20:45 Вижте какво коментираха доц. Наталия Киселова и Йово Николов във видеото.

20:30 ГЕРБ ще върне мандата, ако стигне до тях, обяви Десислава Атанасова.

20:15 „Днес се случи нещо хубаво. Видяхме как Трифонов, една мутра от Банкя, един човек от сараите и Митрофанова гласуваха срещу нас“, каза премиерът Кирил Петков пред множеството, събрало се пред сградата на НС в подкрепа на кабинета.

20:10 "Съжалявам, че не застанах по-рано срещу тази сган. Но по-добре късно, отколкото никога". Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, след като излезе от парламента след вота на недоверие.

20:05 Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви, че няма коалиция между ДПС, „Възраждане“ и ИТН на фона на днешното обединено гласуване срещу кабинета „Петков“.

20:00 Вотът на недоверие ще направи нашето управление още по-силно, каза сред хората пред Народното събрание Андрей Гюров, председател на Парламентарната група на „Продължаваме промяната“.

19:55 Делян Пеевски дойде на работа за първи път от 6 месеца, за да натисне бутона, каза вицепремиерът Калина Константинова.

19:52 Министрите от кабинета „Петков“ излязоха от сградата на Народното събрание след гласувания вот на недоверие и бяха посрещнати с аплодисменти от събралите се в подкрепа на правителството.

19:45 ДПС внесе в деловодството на НС предложение за решение, което да одобри предложения от френското председателство проект на преговорна рамка за членство в ЕС на Северна Македония и Албания.

19:40 "Кирил Петков трябва да научи нещо много простичко – парламентът има представители на политически сили, преговори се водят с политически сили не с всеки един депутат по отделно, защото те не са проститутки да ходиш да си ги пазаруваш от Околовръстното, което прави той. Kупи си шест. Ако има други, които се усещат по този начин, да си купува и тях", каза Тошко Йорданов.

19:35 Вицепремиерът в оставка Асен Василев обяви пред bTV, че "Продължаваме промяната" вече започва да се готви за избори, след като вотът на недоверие мина в НС и кабинетът "Петков" бе свален със 123 гласа "за".

19:30 Този парламент донесе само срам и позор за българската демокрация. Колкото по-скоро бъде изпратен в историята, толкова по-добре за България. Това каза председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов след гласуването на вота на недоверие в парламента.

19:20 „За мен беше чест да водя правителство, свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова“, каза премиерът Кирил Петков, след като вотът на недоверие мина в зала.

19:16 Вотът на недоверие срещу правителството на Кирил Петков мина гласуването. "За" гласуваха 123 народни представители, а 116 - "против". Нямаше въздържали се.

18:50 Демонстрации в подкрепа на кабинета „Петков“. Малко след 18 часа протестиращите започнаха да се събират пред централния вход на Народното събрание.

18:45 "Липсата на обединена енергия води до промъкване на псевдо реформаторски сили в това течение, което иска промяна", коментира икономистът и бивш вицепремиер Лидия Шулева за вота на недоверие.

18:30 Симпатизантите на партия "Възраждане" са си тръгнали от протеста срещу правителството, научи bTV. По-рано те бяха на площада, но си тръгнали, след като е започнал протестът на ДПС.

18:15 „Има и други депутати от „Има такъв народ“, които не искат да протестират с Делян Пеевски“, каза премиерът Кирил Петков в интервю за Светослав Иванов.

17:45 "Виждаме тотална политическа война в страната. Тя излезе много извън нормалните рамки на политиката, защото по настоящем тя започва да бъде деструктивна както във вътрешноикономически план, но и във външнополитически. Българската политика стана заложник на изключително тесни партийни интереси", заяви социологът Добромир Живков.

17:20 Депутатът от ДПС Делян Пеевски се появи на протеста срещу правителството заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ. Двамата се ръкуваха с протестиращите. 

17:15 Вече независимият народен представител Георги Георгиев, който се отцепи от "Има такъв народ", се подложи на полиграфски тест - или т.нар. детектор на лъжата.

17:10 Френското предложение за РСМ на 80-90% е в полза на България, приема аргументите на страната ни и дава огромна сила на нашите искания, каза Владимир Владимиров, вицепрезидент на Българо-македонския бизнес клуб.

17:05 Привърженици на партия "Възраждане" и на ДПС се събраха на протест срещу правителството на служебния вход на Народното събрание.

17:00 Гледайте специалното студио на bTV Новините. Репортерите и водещите ще проследят всичко най-важно по развръзката на политическата ситуация. Очаквайте интервю на Светослав Иванов с премиера Кирил Петков.