Районният съд в Несебър пусна под парична гаранция в размер на 5000 лева Динко Вълев от Ямбол. Той беше задържан след публикуван в социалните мрежи видеоклип, на който проявява агресия към мним просяк.

На видеото се вижда как Динко Вълев блъска и удря мъж, който се представя за човек с увреждания и проси. Действието се развива на входа на хипермаркет в Равда.

Заради агресията прокуратурата повдигна две обвинения на задържания Динко Вълев.

„За хулиганство, както посочих че е започнато досъдебно производство, така и за принуда“, заяви ръководителят на Районна прокуратура-Бургас Мария Маркова.

На влизане в съда обвиненият каза, че съжалява за постъпката си: “Съжалявам за постъпката си, силно се възмутих, защото мами възрастни хора и малки деца. Пускаха парички и това ме накара да реагирам така.“

Вълев заяви, че ще предложи работа на мъжа срещу когото е проявил агресия, а защитата му поиска да бъде пуснат под гаранция заради здравословни проблеми.

В края на юли камион на фирмата на Динко Вълев катастрофира на магистрала „Тракия“ и затвори пътя с часове. Оказа се, че автомобилът е с изтекъл технически преглед и износени гуми.

Вълев има и предишни провинения за леки телесни повреди, известен е и с незаконните арести на мигранти.