Интензивен трафик в първия от почивните дни за националния празник. За последните 24 часа са станали 12 тежки катастрофи, добрата новина  - без жертви.

Най-проблемно се оказа преминаването по магистрала „Хемус” край Витиня. До обяд имаше над 4 км задръстване преди тунела в посока Варна. Автомобилите преминаваха за около 30 минути по трасето.

Движението беше отпушено в ранния следобед, като колите в двете посоки се пускаха поетапно. Едната от тръбите на тунела се ремонтира, което затруднява трафика и в делничен ден.

Снимка: bTV

На магистрала „Хемус” всички пътуващи преди обед попаднаха в тапа, близо 4 км преди тунел „Витиня”. Проблем, който не изненада никого, но изнерви всички.

В ранния следобед бяха предприети спешни мерки за отпушване на движението, които подействаха за по-малко от половин час.

На юг, изходът на столицата при Горубляне към магистрала „Тракия” беше от най-натоварените трасета.

На магистрала „Струма”, близо до Дупница, камион самокатастрофира - шофьорът изгубил контрол над машината. Той е леко пострадал. Инцидентът не затрудни трафика .

На „Стума” обаче наши зрители засякоха опасни изпреварвания в аварийната лента. От полицията напомниха, че за това нарушение глобяват с 1000 лева и отнемане на книжката за 3 месеца.

Снимка: bTV

Пътни промени на 3 март ще има и в столицата.

Заради церемонията по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин, от утре сутринта до 12.30 се забранява влизането на автомобили в двете посоки, както и престоят и паркирането около паметника и улиците- подстъпи към него.  

От 08.00 часа до 12.30 часа на 03.03.2019 г.:

- по ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски";
- по ул. "Московска" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски";
- по ул. "11-ти август" между бул. "Княз Ал. Дондуков" и пл. "Св. Ал. Невски";
- по ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски"