Видео с изключително рисково изпреварване на лек автомобил по пътя Чепеларе – Асеновград се появи в социалните мрежи. При опит да изпревари без никаква видимост шофьорът на колата влиза директно в насрещното и се разминава на косъм от сблъсък с джип. „Убиец на пътя” написа под кадрите Кръстина Димитрова, която е заснела колата.

„Колата, която заснехме, малко преди това изпревари нас и влезе пред нас буквално броня в броня. Слава богу, ние имахме дистанция, в която тя можеше да се прибере. Минути по-късно водачът отново започна да изпреварва. Съпругът ми видя по-рано идващия насреща джип и намали, за да оставим място на човека да се прибере, в случай че не успее да изпревари, което беше абсолютно невъзможно”, каза пред bTV Димитрова.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите ѝ шофьорът на колата е бил мъж, а в автомобила са пътували общо четирима души.

„За съжаление, не беше единственият изпреварващ по този начин, но беше с най-шокиращото и застрашаващо живота изпреварване”, коментира Кръстина Димитрова.

Определено се уплашихме, бяхме с децата в колата, призна тя.

„Впоследствие се оказа, че около 5 метра преди завоя маркировката е била прекъсната, но това не дава право на шофьора да изпреварва при абсолютно ограничена видимост”, категорична беше Димитрова.

По думите ѝ след като е изпреварил цялата колона – кола, бус и два автобуса, на правия участък преди с. Хвойна, странно защо, водачът е намалил скоростта.

„Ако насрещният шофьор не беше успял да спре и съпругът ми не беше отнел газта, за да му остави място да се прибере, кадрите щяха да са много по-стресиращи”, отбеляза Кръстина Димитрова.

Тя е изпратила сигнал и видеото до КАТ. „Декларирали сме, че в случай на желание ще свидетелстваме, единствената ни цел е катастрофите в този участък да намалеят”, подчерта Кръстина Димитрова.