Плътен полицейски кордон осигури безпрепятственото влизане на депутатите в сградата на бившия Партиен дом преди днешното заседание на парламента. Общо 127 народни представители се регистрираха и така се събра кворум. В регистрацията се включиха и депутатите от ДПС, които обаче запазиха мълчание.

В Пленарна зала обаче не влязоха депутатите от БСП. Те категорично заявиха, че няма да участват в дебатите.

Някои от народните представители се присъединиха към протеста.

Депутатите от управляващото мнозинство започнаха да пристигат малко преди 8:00 сутринта. Те обявиха, че оставката на кабинета не е на дневен ред.

В същото време опозицията обяви, че нито ще се регистрира, нито ще влезе в пленарната зала. Народните представители преминаха през дневния ред за около 2 часа.

В рамките на деня са организирани 3 протеста в София. Още от сутринта недоволни граждани започнаха да се събират в Триъгълника на властта. 64 дни те продължават да настояват за оставката на кабинета и главния прокурор Иван Гешев.

След като кворумът се разпадна малко преди 11:00 ч., организиран транспорт отведе депутатите. За утре остава разглеждането на бюджета на НЗОК и за Държавното обществено осигуряване.