На фона на протестите правителството проведе онлайн редовното си заседание. След него премиерът публикува на страницата си във „Фейсбук“ информация, че България ще участва с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към инициативата "Три морета".

„Българската държава стана собственик на 20% от терминала за втечнен газ в Гърция. Активно се изграждат газопроводите от юг към север. Това е следващото, което правим в тази инициатива“, обяви премиерът

Над 34 милиона лева отиват за възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения.

Отделени бяха пари и за увеличението на заплати в регионалните управления по образованието, здравната каса и Националния осигурителен институт, където служители са ангажирани с епидемията.

Като антикризисна мярка, минималното обезщетение за безработица се повишава от 9 на 12 лева дневно от 1 октомври.

Над 56 милиона лева ще има и за държавен фонд "Земеделие".

С тях стопаните ще могат да погасят острочените си кредити, предоставени от фонда.
Премиерът възложи на министрите и да работят за намиране на допълнителни източници на вода за селските стопанства: "Кладенци, герани и да се действа по язовирите, ако трябва и нови да се строят, сушата тази година ни показа, че глобалните климатични промени са факт и много бързо трябва да мислим за следващата година".