Проверка в ОДМВР-Пловдив ще установява дали са допуснати пропуски в действията по разследването на смъртта на бизнесмена Данаил Божилов. Проверката е наредена със заповед на директора на МВР Пловдив ст. комисар Атанас Илков.

Бе извършен първоначален оглед, по случая беше образувано досъдебно производство, действията по изясняване на всички обстоятелства продължиха под наблюдението на прокуратурата, уточниха от Областната дирекция.

На 26 юли в полицията бе получен сигнал за смъртоносно прострелян мъж в парк “Лаута”.

Тялото на бизнесмена беше открито от случайни минувачи на оживена алея малко след 8:30 ч. сутринта, а кучето му – завързано за дърво.

Първоначалната версия за смъртта беше, че Божилов е разстрелян от упор, но остана загадка кой е завързал кучето.

Според експерти породата Дого аржентино не би позволила чужд човек да се доближи до него. Затова се смяташе, че той е познавал убиеца си.

Все още не е намерен пистолетът, произвел фаталния изстрел. От полицията предполагаха, че оръжието е откраднато от случаен минувач в парка.

Няколко дни по-късно настъпи обрат в основната версия. До него се стигна след открито в задния джоб на починалия предсмъртно писмо, което насочи разследващите към версията за самоубийство.

Данаил Божилов е от Дупница, собственик на няколко соларни студиа в Пловдив.