74-годишният Симеон Стоев, укрил пистолета след смъртта на бизнесмена Данаил Божилов в парк "Лаута" остава под домашен арест. 

Той заяви, че е взел оръжието, защото в парка имало много младежи, които можело да се наранят.

Бившият граничар е привлечен като обвиняем за държане на две огнестрелни оръжия и боеприпаси към тях в дома си, без да има разрешителни.

Според адвоката на Стоев той щял да предаде пистолета на полицията, но се уплашил от писанията, че е извършено убийство.

Откраднатото оръжие обърка полицията за няколко дни. Това е и причината версиите за него да се сменят няколко пъти.

От полицията обявиха, че Божилов се е самоубил, у него беше открито и предсмъртно писмо. То беше намерено от последващите проверки на тялото и никой не може да каже защо е изпуснато от вещите лица в първите дни.

Симеон Стоев е привлечен като обвиняем за държане без надлежно разрешително на два пистолета, единия от които "Берета", и боеприпаси към тях.

Оръжието било открито от служители на МВР в тайник, който се намирал под печката в една от стаите в жилището на Стоев.

По случая са разпитани свидетели, извършени са претърсвания и изземвания, направени са огледи на местопроизшествия. Назначени са били балистична и химическа експертиза.

Разследването по случая продължава, уточняват от прокуратурата. 

По данни на МВР на 26 юли обвиняемият е бил първият, който е видял и се е приближил до тялото на бизнесмена Даниел Божилов. Според свидетели той е констатирал смъртта, но е взел пистолета, с който Божилов се е самоубил.