МВР предприема специални мерки, за да гарантира реда по време на баловете.

В Главна дирекция „Национална полиция“ бяха обсъдени активностите на органите на реда по време на абитуриентските балове.

От полицията апелират зрелостниците да не забравят, че Законът за движение по пътищата важи по всяко време. Например при използването на мотопеди се изискват защитни каски, а глобата за шофиране без колан е 50 лв.

По време на организирани екскурзии при придвижване на големи групи деца  - първото и последното трябва да са със светлоотразителни жилетки.

„Разпоредено е на директорите на областните дирекции да съберат и предоставят информация относно провеждане на спонтанни и организирани пътувания извън обслужваната от тях територия“, съобщи Венцислав Велинов от „Охранителна полиция“.

„Призовавам всички абитуриенти, които сами управляват моторните си превозни средства, да правят това, без да са употребили алкохол или наркотични вещества, да използват обезопасителните системи, да призовават своите приятели, които пътуват във тези автомобили, да правят това, да не се показват през прозорците, люковете и всякакви други отвори“, заяви полицейски инспектор Мария Ботева.

През миналата година съставените актове и фишове на водачи превозвали, абитуриенти са над 100.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!