Дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР обжалва прокурорско постановление на Специализираната прокуратура за отказ от разследване срещу бивш полицейски началник.

Разследването на дирекцията е било за организирана престъпна група от ръководни служители на Националната полиция в периода 2018-2020 г.

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура през януари тази година е направен отказ за образуване на досъдебно производство.

По време на разследването директорът на ГДНП е назначен за министър на вътрешните работи. В момента е депутат, се посочва в съобщението на МВР.

В отговор бившите вътрешни министри, а сега депутати от ГЕРБ - Христо Терзийски и Младен Маринов казаха, че това е поредният сблъсък на МВР и прокуратура, от който страдат само гражданите.

„Не ми е известно срещу мен да е правена някаква проверка , не знам за какво може да е водена някаква проверка не съм викан в Дирекция „Вътрешна сигурност“ , за да бъдат правени с мен някаква проверки“, заяви Христо Терзийски, депутат от ГЕРБ-СДС.

"Тази война между МВР и прокуратурата ще доведе до вдигане на ръста на престъпността, най-вероятно ще е проблем и за служителите ма МВР, и за служителите на прокуратурата", каза Младен Маринов – депутат от ГЕРБ-СДС.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!